22.7 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Καινοτομία στο Παιδαγωγικό Πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ασπροπύργου

Must read

Μια νέα καινοτομία, ενσωματώθηκε φέτος, για πρώτη φορά στο παιδαγωγικό πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ασπροπύργου, με τη προσθήκη του μαθήματος Κλασσικής Αγωγής σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 4 ετών, με μέριμνα της Αντιδημάρχου  Κοινωνικής  Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας  του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Σοφίας  Μαυρίδη.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσω του τραγουδιού και του χορού, με την συμμετοχή τους σε ομαδικές  δραστηριότητες.  Το πρόγραμμα υλοποιείται από την σκηνοθέτη και θεατροπαιδαγωγό, κ. Μικαέλα Δανά, την βοηθό της κ. Μαρία Αμπραχαμιάν, σε συνεργασία με την θεατρολόγο κ. Σοφία Σκαρβέλη. Επιστημονικά υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο Δρ Νικόλας Τσαφταρίδης (MA, PhD) Μουσικής Αγωγής  και η κ. Ανθή Γουρουντή Καθηγήτρια Μουσικής.

Κατά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που θα πραγματοποιείται σε όλες τις δομές των Σταθμών, κάθε βδομάδα  θα ολοκληρώνεται με μια μουσικοθεατρική παράσταση,  υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων παιδαγωγών, ηθοποιών και μουσικών. Οι λιλιπούτειοι μαθητές θα παρουσιάσουν «Το μικρό χαρτάκι», μια δημιουργία, που θα παντρέψει την αρβανίτικη και ποντιακή μουσική παράδοση.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article