22.7 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Μετά το Βορίδη, στον Β.Κικίλια ο Ανδρέας Τσώκος

Must read

Έντονη δραστηριότητα καταγράφει το τελευταίο διάστημα ο πολιτευτής της ΝΔ Ανδρέας Τσώκος, ο οποίος κάνει μπαράζ επαφών με κορυφαίους Υπουργούς για τα ζητήματα της περιοχής. Μετά τον Υπουργό Εσωτερικών Μ.Βορίδη, σειρά είχε ο Υπουργός Τουρισμού Β.Κικίλιας, με τον οποίο η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την τουριστική ανάπτυξη των Δήμων της Δυτικής Αττικής.

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Τσώκος σημείωσε: «Με τον Υπουργό Τουρισμού Β.Κικίλια μας συνδέει μακρά γνωριμία. Τον επισκέφθηκα όμως για να συζητήσουμε τις ευκαιρίες τουριστικής προβολής και στήριξης της Δυτικής Αττικής.
Τα Βίλια, το Αλεποχώρι, η Ψάθα, το Αρχαίο Κάστρο Αιγοσθενών, το αρχαίο Φρούριο της Φυλής, οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελευσίνας και των Μεγάρων και τόσες άλλες περιοχές έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Παράλληλα όμως, συζητήσαμε και για τα σχέδια του Υπουργείου για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού.
Επεσήμανα στον Υπουργό πως με δεδομένο το σημαντικό ενδιαφέρον που δίνει η Κυβέρνηση στο θρησκευτικό τουρισμό, ανοίγεται για την περιοχή μας μια σημαντική ευκαιρία.
Ο Όσιος Μελέτιος στην Οινόη, η Παναγία Γοργοεπήκοος στη Μάνδρα, ο Άγιος Ιωάννης ο Μακρυνός στα Μέγαρα, η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειστών, αποτελούν μοναστήρια – σημεία αναφοράς για την ορθόδοξη Πίστη, τα οποία με την κατάλληλη προβολή μια στήριξη, μπορούν να εξελιχθούν σε ένα ακόμα μέσο ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας.»

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article