27 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή η πρώτη βραδιά στα «Ζεφύρεια 2022»

Must read

Με θεαματικό τρόπο άνοιξαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις των Ζεφυρείων 2022, το βράδυ της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω κορονοϊού, με σκηνικές αλλαγές, εμπλουτισμένο πρόγραμμα, αθρόα συμμετοχή των δημοτών και πολλά χαμόγελα για την επιστροφή του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου του Δήμου Φυλής.

Τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, συναδέλφους του Αντιδημάρχους και Προέδρους Νομικών Προσώπων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες του και τους υπαλλήλους του Δήμου, που συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εντυπωσιακή εκδήλωση, ευχαρίστησε στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος. «Ένα τεράστιο ευχαριστώ» απηύθυνε ο Γιάννης Μαυροειδάκος, και στους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου «γιατί και φέτος δίνουν δυναμικό “παρών” στις εκδηλώσεις μας προκειμένου να κρατηθούν ζωντανές οι παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας». Εξέφρασε παράλληλα τη χαρά του που «ανταμώνουμε ξανά μετά από δυόμιση δύσκολα χρόνια» και ευχήθηκε σε όλους να απολαύσουν τις εκδηλώσεις.

«Συγκινητικές» χαρακτήρισε στο χαιρετισμό του, τις στιγμές αυτές «που μπορούμε να σμίγουμε άφοβα, να κάνουμε παρέα, να γλεντούμε και να περνάμε όμορφα», ο Προϊστάμενος των Ιερών Ναών Ζεφυρίου, πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Άγγελος Κανέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανασύσταση του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας μετά τις ζημιές που είχε υποστεί από τον καταστροφικό σεισμό του 1999.

«Όσοι έχουμε γεννηθεί αλλά και όσοι ζούμε στο Ζεφύρι, δεν μπορούμε να φανταστούμε το Σεπτέμβριο χωρίς αυτές τις υπέροχες πολιτιστικές μας ημέρες», επεσήμανε στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου, Ταξιαρχία Λαθουράκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της που οι υγειονομικές συνθήκες επέτρεψαν και πάλι την πραγματοποίησή του θεσμού των Ζεφυρείων. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να μην ξαναστερηθεί ο τόπος και οι δημότες τις εκδηλώσεις αυτές και στο εξής «να βρισκόμαστε, να χαιρόμαστε, να απολαμβάνουμε τους συλλόγους και τις παραδόσεις μας, να ανταλλάσσουμε χαμόγελα και να ζούμε μόνο χαρές».

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κότσιρας, ο οποίος συνοδεία του Αντιδημάρχου Γιάννη Μαυροειδάκου περιόδευσε στα περίπτερα τον συλλόγων.

Τα περίπτερα των συλλόγων επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος συνομίλησε με δημότες και αντάλλαξε μαζί τους ευχές.

Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων αφιερώθηκε αποκλειστικά στους πολιτιστικούς συλλόγους, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους επισήμους και το κοινό για τις εξαιρετικές παρουσίες τους. Την εκδήλωση “άνοιξε” το Χορευτικό Τμήμα των ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων παρουσιάζοντας χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ ακολούθησε το Χορευτικό Τμήμα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής «Η Πάρνηθα».

Εξίσου εντυπωσιακή και η συνέχεια της βραδιάς με τα Χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζωφριάς, του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Δήμου Φυλής, του Συλλόγου Ποντίων Άνω Λιοσίων “Η Τραπεζούντα”, του Συλλόγου Επτανησίων και Φίλων Δήμου Φυλής και του Συλλόγου Κρητών Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου “Η Μεγαλόνησος”, με το οποίο έπεσε και η “αυλαία” της πρώτης βραδιάς των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του Δήμου και με μουσική βραδιά με τον Τόνι Σφήνο, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου με χορευτικά συλλόγων και φορέων και με μουσική βραδιά με τον Αλέκο Ζαζόπουλο.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, χθες Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής της πολιούχου του Ζεφυρίου, Παναγίας Γρηγορούσας, τελέστηκε το πρωί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα. Το απόγευμα θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας.

https://youtu.be/sz2qIXHbOVg
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article