22.7 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Λειτουργούν και πάλι τα ΚΑΠΗ του Δήμου

Must read

Τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Μάνδρας ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τα μέλη τους, μετά από πολύμηνη διακοπή της λειτουργίας τους και ακολουθώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Τα Κ.Α.Π.Η. προσφέρουν στα άτομα της τρίτης ηλικίας τη δυνατότητα να παραμείνουν ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, να συμμετέχουν σε πολιτιστικά, ψυχαγωγικά και κοινωνικά δρώμενα, ενώ παράλληλα τα υποστηρίζουν ιατρικά και ψυχολογικά.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί τους βρίσκονται σε άμεση επαφή με τα μέλη και μεριμνούν για την επίλυση κάθε προβλήματος, ενώ οι ιατροί των Κ.Α.Π.Η. (παθολόγος, καρδιολόγος) δέχονται ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.

Παράλληλα πραγματοποιούνται, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  φυσιοθεραπείες με παραπεμπτικό από το θεράποντα ιατρό.

Η τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων θα διέπει και τη λειτουργία των κυλικείων των Κ.Α.Π.Η. τα οποία για πρώτη φορά θα προσφέρουν στα μέλη τους δωρεάν κέρασμα. Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. επίσης επιστρέφει, ενώ οι πρώτες εκδρομές για τα μέλη, έχουν ήδη προγραμματισθεί και θα πραγματοποιηθούν μετά τις Γιορτές του Πάσζα, σε ημερομηνίες που προσεχώς θα ανακοινωθούν.

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού με χαρά καλωσορίζουν ξανά τα μέλη, παραμένοντας σταθερά στο πλευρό τους. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στο χώρο των Κ.Α.Π.Η. γίνεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, δηλαδή με επίδειξη πιστοποιητικού σε ισχύ εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article