22.7 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Δ.ΕΠ.ΙΣ Δήμου Φυλής: “Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή. Είναι ημέρα μνήμης και προβληματισμού”

Must read

Με αφορμή την καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Φυλής (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

“Τιμούμε στις 8 Μαρτίου τις γυναίκες συντρόφους, συζύγους, μητέρες, επαγγελματίες, εργαζόμενες σε όλους τους κλάδους. Τιμούμε τις γυναίκες που αντιστάθηκαν στην κοινωνική αντίληψη της εποχής τους και έδωσαν τον δικό τους αγώνα προκειμένου εμείς σήμερα να έχουμε ίσες δυνατότητες, ίσες ευκαιρίες, ίσα δικαιώματα στην εργασία και στην εκπαίδευση.

Από τις πρώτες φεμινίστριες στην Αγγλία του 19 ου αιώνα και τις 15.000  γυναίκες εργάτριες που διαδήλωσαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης το 1908, έως τις γυναίκες του σήμερα που συνεχίζουν να προσπαθούν , να αγωνίζονται, να συμμετέχουν στην παραγωγή, να φροντίζουν την οικογένεια, να προσφέρουν ποικιλοτρόπως.

Η 8 Μαρτίου αποτελεί ημέρα μνήμης για την έμφυλη βία και τον φυλετικό ρατσισμό που κυριαρχούσε ως αντίληψη , αλλά και τα υπολείμματα από πατριαρχικά πρότυπα , αίσθηση κυριαρχίας επί των γυναικών και μισογυνισμό που δυστυχώς υπάρχουν έως σήμερα και ημέρα αναγνώρισης των ανά τους αιώνες αγώνων του γυναικείου φύλου και υπερηφάνειας για τις κατακτήσεις μας.

Ημέρα θλίψης για τις 17 γυναίκες που έχασαν τόσο άδικα την ζωή τους σε ένα μόνο χρόνο, το 2021.

Σήμερα 8 Μαρτίου 2022 ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας ο ένας απέναντι στον άλλο, γυναίκες και άντρες, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη και την κατανόηση που πρέπει να κυριαρχούν στην συμπεριφορά μας, ανεξαρτήτως φύλου και ας δώσουμε την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνατότητες που έχουμε, ανάλογα με την θέση που έχει καθεμία και καθένας από εμάς , να σταματήσουμε την βία, να απαιτήσουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση, να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια του καθένα και της καθεμιάς. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν γένος.

Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή. Είναι ημέρα μνήμης και προβληματισμού.”

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article