22.7 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Στη Σχολή Δικαστών ο Γ.Κώτσηρας

Must read

Στη Σχολή Δικαστών βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτ.Αττικής Γ.Κώτσηρας, συγχαίροντας τους νέους σπουσαστές και ανακοινώνοντας μέτρα αναβάθμισης της μήτρας του εθνικού δικαστικού συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Σήμερα είχα την τιμή να παρευρεθώ στην ορκωμοσία των σπουδαστών της 28ης εκπαιδευτικής σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, η οποιά έλαβε χώρα παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία στους σπουδαστές όλων των κατευθύνσεων.
Ο ρόλος των δικαστικών λειτουργών μέσω των οποίων διέρχεται η εφαρμογή του δικαίου είναι κομβικός για το Κράτος Δικαίου, την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και εν τέλει την ποιότητα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Για τον λόγο αυτόν στην αλλαγή του νομικού πλαισίου για την Εθνική Σχολή Δικαστικών λειτουργών (ν. 4871/2021) προβλέφθηκαν για πρώτη φορά νομοθετικά στο θεματολόγιο των προγραμμάτων υποχρεωτικής επιμόρφωσης των δικαστικών λειτουργών ξεχωριστές και σύγχρονες θεματικές για την επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών επί των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία καθώς και των δικαιωμάτων των ανηλίκων και των αρχών της φιλικής στα παιδιά δικαιοσύνης.

Η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα του συστήματος Δικαιοσύνης αποτελούν εχέγγυα και δείκτες για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας μας».

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article