27 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

“Μοίρασε ελπίδα” ο Δήμος Φυλής

Must read

Εξαιρετικά αντανακλαστικά επέδειξε για ακόμη μια φορά ο Δήμος Φυλής απέναντι στο ισχυρό φαινόμενο της κακοκαιρίας “Ελπίς”, η οποία έπληξε σοβαρά την χώρα μας και ιδιαίτερα την Αττική προκαλώντας πολλά προβλήματα.

Ο όγκος χιονιού που δέχθηκαν τα πεδινά της Πάρνηθας, ωστόσο, δεν αποδείχθηκε ικανός να πλήξει την έγκαιρη μέριμνα και τη σωστή οργάνωση ενός μηχανισμού που λειτούργησε άψογα, χάρη στην αδιάκοπη προσπάθεια των ανθρώπων που υλοποιούσαν, νυχθημερόν, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που εκπονήθηκε σε συνεργασία του Δημάρχου Χρήστου Παππού με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μιχάλη Οικονομάκη και επόπτευε όλη η δημοτική ομάδα, για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες επανδρώθηκαν με έμπειρο προσωπικό και επιχειρούσαν για ώρες, αδιάκοπα, διατηρώντας κατά προτεραιότητα ανοικτούς τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης, ενώ με την ίδια συχνότητα περνούσαν και μέσα από τις γειτονιές.

Χαρακτηριστικό της αποτελεσματικότητας που είχε το συντονιστικό έργο της δημοτικής αρχής είναι το γεγονός ότι το τηλεφωνικό κέντρο της γραμμής έκτακτης ανάγκης, δεν δέχθηκε ούτε μία κλήση για περίπτωση απεγκλωβισμού πολίτη, ενώ τα συνεργεία ανταποκρίνονταν άμεσα σε κάθε κλήση για αποχιονισμούς οδών.

 

Υποδειγματική υπήρξε επίσης και η επαγρύπνηση του Δήμου Φυλής προς τους πολίτες, παρέχοντας συνεχή ενημέρωση και οδηγίες είτε μέσω δελτίων Τύπου, είτε με αποστολή μηνυμάτων SMS, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία τους από ενδεχόμενο κίνδυνο.

Σήμερα, από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες της Τρίτης, που το φαινόμενο παρουσιάζει ύφεση, οι επικεφαλής των υπηρεσιών του Δήμου με το εργατικό δυναμικό, εξακολουθούν να “χτενίζουν” τις συνοικίες πραγματοποιώντας αυτοψίες και παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται αναγκαίο, φροντίζουν ώστε η καθημερινότητα του πολίτη να επανέλθει το συντομότερο δυνατό στην κανονική της ροή.

Πέρα από κάθε αμφιβολία μια ευχάριστη νότα για κάθε δημότη του δήμου Φυλής. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η προσπάθεια αποτέλεσε αντικείμενο ευμενών σχολίων και συνοδεύτηκε με θερμές ευχαριστίες στα social media από πολλούς δημότες.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article