22.7 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

To φαρμακείο που συνταγογραφεί στίχους

Must read

Η Deborah Alma λατρεύει την ποίηση. Εκτός όμως από καλλιτέχνης είναι και ιδιοκτήτρια του “Poetry Pharmacy”, του πρώτου φαρμακείου ποίησης, το οποίο άνοιξε στην πόλη Shropshire της Αγγλίας. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επισκέπτονται το κατάστημα αναζητούν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τα άγχη και την πίεση της καθημερινότητας, με την Deborah να τους βοηθά πραγματικά σε αυτό.

View this post on Instagram

Next Sunday – Join Candlestick Press, editor Lorraine Mariner, Emergency Poet Deborah Alma and special guest readers for an afternoon of poetry delights with added tea and cake. The warm haven of the Poetry Pharmacy is the perfect setting for uplifting readings from Ten Poems about Love, Ten Poems of Happiness and Candlestick's brand new title for Valentine's Day, Ten Poems about Flowers. Sunday 16th February 2020 from 2.00pm 3.30pm The Poetry Pharmacy, 36 High Street, Bishops Castle, Shropshire SY9 SBQ Free admission all welcome. @candlestickpress #poetrypharmacy #bishopscastle #poetry #bookshop #cafebookshop #bishopscastle #wellbeing #coffeehouse #shropshirehills #bibliotherapy #independentbookshop

A post shared by Deborah Alma (@poetrypharmacy) on

Η βιτρίνα αλλάζει συνεχώς, όπως και και το εσωτερικό του καταστήματος, ανάλογα με τη «διάθεση», καθώς πιστεύει ότι η ποίηση μπορεί να μας βοηθήσει να ανακουφιστούμε από ένα μεγάλο εύρος συναισθηματικών δυσκολιών, από κούραση και άγχος, μέχρι ραγισμένη καρδιά. Εκτός του φαρμακείου, τρέχει επίσης εργαστήρια και συμβουλευτική ποίησης. Προσκαλεί τους «ασθενείς» της σε μια αίθουσα και αφού τους κάνει μια σειρά ερωτήσεων, στη συνέχεια τους «συνταγογραφεί» ένα προσεκτικά επιλεγμένο ποίημα.

Μάλιστα, έχει και το δικό της «ασθενοφόρο ποίησης», με το οποίο ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και δίνει ποιήματα και στίχους σε όσους τα χρειάζονται. «Η ποίηση μπορεί να είναι μια προσευχή, μια κατάρα, ένα ποίημα αγάπης ή κάτι φιλοσοφικό», σύμφωνα με την ίδια. Άλλωστε, υπάρχουν πια έρευνες που στηρίζουν αυτή τη δήλωση. Η τέχνη έχει αυτή τη δύναμη να ανακουφίζει τον άνθρωπο από πολλά υπαρξιακά και καθημερινά προβλήματα και να δίνει εκείνο το χέρι βοηθείας που αναζητά.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article