28.7 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Οι Άγιοι 4 Μάρτυρες γιορτάζονται επιβλητικά στα Μέγαρα

Must read

Εν όψει του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, καθορίστηκε από τον Δήμο Μεγαρέων το παρακάτω πρόγραμμα:

  1. Σημαιοστολισμό των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων της πόλης από το πρωί της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 1η Φεβρουαρίου 2020.
    2. Φωταγώγηση των ανωτέρω, τις νύχτες της Παρασκευής και του Σαββάτου.
    3. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00 θα ψαλλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
    4. Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, ώρα 07:00 θα ψαλλεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
    5. Το Στρατιωτικό Άγημα, η Φιλαρμονική του Δήμου Μεγαρέων, το Σ.Ε.Π, το Σ.Ε.Ο και οι αντιπροσωπείες Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων, θα παραταχθούν κατά μήκος της οδού Αγίων Μαρτύρων.
    6. Πέρας προσέλευσης επισήμων στο Δημαρχείο ώρα 09:35 και μετάβαση στον Ιερό Ναό από την οδό Αγίων Μαρτύρων.
    7. Μετά την Θεία Λειτουργία και ώρα περίπου 10:30 θα ακολουθήσει Περιφορά των Ιερών Λειψάνων.
    Στις ανωτέρω ακολουθίες τον σεπτό ποιμενάρχη μας Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο θα πλαισιώσουν Ιεράρχες και ο Ιερός κλήρος της πόλης μας.
    Η περιφορά θα διέλθει από τις οδούς: Ιωαν. Δελή, Βύζαντος, Σωτ. Δρίτσα, Γ. Σχινά, 28ης Οκτωβρίου, Ιωαν. Δελή, Αγ. Τεσσάρων Μαρτύρων.
    8. Μετά το πέρας της Ιερουργίας θα επακολουθήσει δεξίωση των προσκεκλημένων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού.
    9. Το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων παρακαλείται για την τήρηση της τάξης και το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων για την απαγόρευση της στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων στις παραπάνω οδούς κατά την ώρα της περιφοράς.
    10. Τελετάρχες: Εκκλησιαστικός, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αλέξανδρος Κουργιαλής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων & Σαλαμίνος. Από το Δήμο Μεγαρέων, ο κ. Δημήτριος Πρωτόπαπας, Διευθυντής Εξωτερικών Συνεργείων και η κ. Ελένη Κόμπουλη, Δημοτική Υπάλληλος.
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article