22.7 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Γεμάτες εορταστική λάμψη οι συνοικίες του Δήμου Φυλής

Must read

Τα ελπιδοφόρα μηνύματα της γέννησης του Χριστού μα και της έλευσης της νέας (και ελπίζουμε, καλύτερης) χρονιάς κυριαρχούν σε κάθε γωνιά της Φυλής. Η αρχή είχε γίνει με τον στολισμό και τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ηρώων με την παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Παππού. Όμως πλέον ο στολισμός και το Χριστουγεννιάτικο φως απλώνονται σε όλες τις γειτονιές των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής.

Το Δημαρχείο είναι κατάφωτο, ενώ λαμπιόνια έχουν τυλίξει τους κορμούς των δέντρων από άκρη σ’ άκρη στα Άνω Λιόσια. Όσο για την “μικρή πλατεία” Μητροπόλεως, έχει, όπως πάντα, το δικό της εορταστικό κλίμα σε πείσμα της καραντίνας. Το έλκηθρο του Αγίου Βασίλη βρίσκεται και πάλι εκεί που ήταν πάντα: Στο Συτριβάνι, στη Λεωφόρο Φυλής. Εκεί που φωτίζεται η νύχτα μα και η διάθεση των διερχομένων οδηγών.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία, άξια αναφοράς είναι και η επιμέρους, ατομική προσπάθεια της κάθε οικογένειας και επιχείρησης. Όλοι μαζί δίνουν χρωμα. Χρώμα που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη για να θυμηθούμε πως κανείς δεν πρέπει να είναι και νιώθει μόνος. Όχι μόνο τα Χριστούγεννα που είναι γιορτή της αγάπης, μα και ποτέ.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article