23 C
Elefsina
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η Amazon “φλερτάρει” με το Θριάσιο, για τη δημιουργία κέντρου διανομών στην Ελλάδα

Must read

H αρχή της ιστορίας είναι ήδη γνωστή στους περισσότερους και ξεκινά από τις αρχές του έτους, όταν ο εμπορικός κολοσσός υπέγραψε συμφωνία με τη χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας θα στεγάσει cloud υπηρεσίες στο Χαλάνδρι, μα και θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της συνεργασίας στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Η είδηση όμως που “έσκασε” πριν από λίγα λεπτά, αναφέρει πως η Amazon θέλει να κάνει τη συνέχεια, με τη δημιουργία ενός κέντρου διανομής στη Δυτική Αττική, και συγκεκριμένα στο Θριάσιο.

Ο λόγος είναι προφανής: Οι περισσότεροι Έλληνες πελάτες της Amazon εξυπηρετούνται από το αγγλικό site και όχι από τα αντίστοιχα της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας. Όμως το Brexit και τα… τελωνεία με τους δασμούς τους που θα μπουν στην εξίσωση είναι βέβαιο πως θα απομακρύνουν τους συμπολίτες μας από το συγκεκριμένο site για τις ψηφιακές αγορές τους. Εκεί ποντάρει η Amazon και όπως όλα δείχνουν, ο μεγάλος στρατηγικός της στόχος θα είναι το συγκεκριμένο κέντρο διανομής να εξυπηρετεί όλα τα Βαλκάνια και ίσως κάποιες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Επιστρέφοντας όμως στην αρχική είδηση, οι πηγές που την διέρρευσαν αναφέρουν πως το Θριάσιο επελέγη εξαιτίας της πολύ εύκολης πρόσβασης στο λιμάνι μα και τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Αξίζει δε να τονιστεί πως και η Cosco βρίσκεται στο στάδιο οριστικής εγκατάστασης στη συγκεκριμένη περιοχή. Το μόνο που μένει είναι να επιβεβαιωθεί η είδηση, που αυτομάτως θα σημαίνει μία “άνοιξη” για ολόκληρη τη Δυτική Αττική, με τις θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν, να είναι χιλιάδες.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article