24.1 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

H Μάνδρα βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, κόντρα στον Covid-19

Must read

O Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης πολύ πριν το ξέσπασμα της επιδημίας είχε ενημερωθεί πλήρως και προβλέψει επαρκώς το τί θα συμβεί. Ήδη από το τέλος του χειμώνα, θωρακίστηκε χάρη στη δράση συγκεκριμένων, διορατικών ατόμων και αποτέλεσε το παράδειγμα στην αντιμετώπιση του ιού που έχει φέρει τα πάνω-κάτω σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, με τον Δήμο στο αναλυτικό δελτίο τύπου να μας ενημερώνει για την υποδειγματική αντιμετώπιση ενός κρούσματος στον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού.

Με την ανακάλυψη του κρούσματος, ο οργανισμός διέκοψε τη λειτουργία του για δεκατέσσερις ημέρες και όλοι οι χώροι του Δημαρχείου απολυμάνθηκαν. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε εξονυνχιστική ιχνηλάτηση των επαφών, διαχωρισμός τους σε επίπεδο κινδύνου υψηλό ή χαμηλό, και φυσικά, τέθηκαν σε καραντίνα. Έπειτα, όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημαρχείο μα και τα άτομα που αποτελούν τη Δημοτική Αρχή υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του ιού, μα δε βρέθηκε κανένα θετικό δείγμα. Αξίζει φυσικά να τονιστεί πως ο Δήμαρχος, Χρήστος Στάθης, βρισκόνται σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο γιατρό εργασίας.

Τέλος, και πάλι στο πλαίσιο εφαρμογής των έκτακτων, περιοριστικών μέτρων της πολιτείας, δε θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8/11 οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Σμηναγού Ιωάννη Σακελλαρίου. Όμως όπως εμφατικά τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, “Η περηφάνια για τον Ήρωα συμπολίτη μας ζει πάντα άσβεστη στις ψυχές μας.”

 

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article