23 C
Elefsina
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ισχυρός σεισμός στον υποθαλάσσιο χώρο της Σάμου

Must read

Ισχυρός σεισμός της τάξης των 7 Ρίχτερ σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σάμου και Σμύρνης σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν υλικές ζημιές και τραυματίες στο νησί, ενώ στη Σμύρνη οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες και οι νεκροί είναι τουλάχιστον τρεις. Πολυκατοικίες κατέρρευσαν στην Τουρκική πόλη, ενώ οι φόβοι για εκατόμβη νεκρών ήδη περιφέρεται στα social media.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ – 15:40

Άμεση ήταν η αντίδραση του Πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο μεταξύ άλλων τόνισε πως όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, σε τέτοιες, δύσκολες στιγμές, οφείλουμε πάντα να στεκόμαστε μαζί.

ANANEΩΣΗ – 16:10

Έκτακτο ανακοινωθέν από το Γραφείο Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας:
«Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολές σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης. Προσευχόμαστε να μην υπάρχουν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών στην Τουρκία ή στην Ελλάδα και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά σε όλους όσους επλήγησαν στις δύο χώρες. Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν η Ελλάδα το χρειάζεται».

ΑΝΑΝΕΩΣΗ – 18:33

Τα πρώτα θύματα του Εγκέλαδου από Ελληνικής πλευράς είναι δύο παιδιά, τα οποία καταπλακώθηκαν από τοίχο.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article