24.1 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Σωτήρης Τσιόδρας: «Μπορεί να μη μαζεύεται το πράγμα, γιατί όντως αυτό δείχνει…»

Must read

Το κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη διασπορά του Covid-19 στο δεύτερο κύμα του, έκρουσε για ακόμα μία φορά ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Στη χθεσινή του τοποθέτηση, μεταξύ άλλων ανέφερε πως ενώ τα πράγματα είναι χειρότερα από ποτέ (με 1279) νέα κρούσματα μόνο χθες, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα ώστε να αποφευχθεί ένα ολοκληρωτικό lockdown.

Η τοποθέτησή του θα μπορούσε καταρχήν να συνοψιστεί μέσω του τριπτύχου μάσκες-αποστάσεις-προσωπική υγιεινή. Με αυτό τον τρόπο, θα κάναμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να μη συμβάλουμε στην περαιτέρω διάδοση του ιού. Στη συνέχεια, μίλησε για την ταχύτατη διασπορά: «Με μαθηματική ακρίβεια, σε δύο με τρεις εβδομάδες αυτή η τεράστια διασπορά στους νέους μεταδίδεται σε μεγαλύτερες ηλικίες. Και εκεί είναι το πρόβλημα».

Την ίδια ώρα, μπορεί η πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα να βρίσκεται σε έξαρση, όμως η Αττική, και με λιγότερα αναλογικά με τον πληθυσμό της κρούσματα, βλέπει το 75% από τις ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες. Ας ελπίσουμε το μέλλον να γίνει λίγο πιο ευοίωνο, ενόψει Χριστουγέννων.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article