22.7 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

O «Νέος Κορυδαλλός» έρχεται στον Ασπρόπυργο

Must read

Με έκταση 93 στρεμμάτων και με τις  εγκαταστάσεις να μπορούν να φιλοξενήσουν από 600 έως 700 άτομα, το project «Νέος Κορυδαλλός» στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο τρέχει ήδη σε συνεργασία ΣΔΙΤ και ΜΟΜΚΑ του γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Εκπονείται αυτήν την στιγμή ειδική χωροταξική μελέτη, ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στο παλιό στρατόπεδο του Ασπρόπυργου και ο χώρος του σημερινού σωφρονιστικού καταστήματος να μετατραπεί σε πάρκο δίνοντας, έτσι, πνοή και χρώμα στον Δήμο Κορυδαλλού.

Μία εταιρεία θα αναλάβει μετά από διαγωνισμό την ανέγερση των νέων φυλακών βάσει των προδιαγραφών που θα θέσουν οι μελέτες της ΜΟΜΚΑ και στην συνέχεια το ελληνικό δημόσιο θα πληρώνει ένα είδος ενοικίου μισθώματος.

Μέσα σε περίπου τρεις μήνες, το σχέδιο για τη μεταφορά των μεγαλύτερων φυλακών της χώρας εκτός αστικού ιστού προχωράει με γοργούς ρυθμούς, ενώ

Η Ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεωρεί την παλιά νατοϊκή βάση στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα την θέση «Γήπεδο αμερικανικής ευκολίας» ως το πλέον κατάλληλο σημείο για την ανέγερση της νέας φυλακής. 

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article