23.5 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Συνελήφθη 20χρονος στον Ασπρόπυργο για ρατσιστική βία

Must read

Εναντίον του νεαρού Έλληνα που κατάγεται από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Ο εικοσάχρονος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα « Έθνος», ο άντρας είναι αθλητής του ΜΜΑ, και μάλιστα με εντυπωσιακά στατιστικά στους αγώνες, σκληρός και ετοιμοπόλεμος. Άλλες επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για επιθέσεις κατά αστυνομικών στο παρελθόν, οι οποίες τους είχαν επιφέρει τραύματα.

Η διαδικασία της σύλληψης ξεκίνησε μετά από μια πληροφορία που έφτασε στους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ., συγκεκριμένα ότι ο 20χρονος αθλητής κινείται σε καφέ στον Ασπροπύργου. Οι άνδρες της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής, οι οποίοι εκτελούσαν την απογευματινή υπηρεσία στον Ασπρόπυργο, εντόπισαν το σημείο και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον νεαρό μαχητή, περνώντας τους χειροπέδες.

Σε βάρος του ανωτέρω είχε ήδη σχηματισθεί δικογραφία, καθώς όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, κατά τις βραδινές ώρες της 10ης Οκτώβρη στον Ασπρόπυργο, ο κατηγορούμενος μαζί με ομάδα ατόμων και κάνοντας χρήση μαχαιριών, σιδερογροθιών και μεταλλικών αντικειμένων, επιτέθηκαν και προκάλεσαν σοβαρά τραύματα σε έξι αλλοδαπούς, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της επίθεσης, εκτόξευαν υβριστικές φράσεις αναφορικά με τη χώρα καταγωγής των παθόντων. Επίσης, βραδινές ώρες της 15ης Νοέμβρη, έξωθεν καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Ασπρόπυργο, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε, χρησιμοποιώντας μεταλλικό αντικείμενο και σιδερογροθιά και τραυμάτισε δύο αλλοδαπούς.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε άμεσα στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article