24.1 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Ξεκινά η αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων των οικισμών εργατικών κατοικιών Ελευσίνας

Must read

Τέλος στην τριετή στασιμότητα μπαίνει με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης πολιτιστικής ανάπτυξης. Σκοπός της, η αποκατάσταση των εργατικών κατοικιών Ελευσίνας, αφού τα κτίρια θεωρούνται ως διατηρητέα.

Σε αυτή τη σύμβαση, αναφέρεται ρητά πως ο ΟΑΕΔ παραχωρεί δωρέαν με χρησιδάνειο τα κτίρια στην ευρύτερη περιοχή της Ελαιουργικής, της Ίριδας και της Καμινάδας. Ο Δήμος Ελευσίνας θα διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα οικήματα για 99 χρόνια και θα επωμιστεί όλο το κόστος ανακατασκευής και χρήσης.

Οι συγκεκριμένοι χώροι, και ειδικά η δημιουργία του πολιτιστικού κέντρου Ίρις, θα αναδείξει σε τέραστιο βαθμό όλο την ιστορική κληρονομιά της βιομηχανίας της Ελευσίνας.

Τέλος, ο Δήμος στην επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: “Ως Δημοτική Αρχή με συντονισμένες κινήσεις κάνουμε πράξη ένα αίτημα των πολιτών και των κατοίκων τους Δήμου μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να αφεθεί παρακαταθήκη στη πόλη μας μια σημαντική κτιριακή υποδομή

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article