24.1 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Παρατείνεται η αναστολή πληρωμής φόρων και εισφορών έως την άνοιξη

Must read

H σημερινή εμφάνιση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρου έλυσε πολλές απορίες που είχαν συσσωρευτεί το τελευταία χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε καταρχήν πως παρά το γεγονός πως δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει η υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση θα ενσωματώσει τις μέγιστες δυνατές παρεμβάσεις για τον περιορισμό των συνεπειών στους πολίτες. Αναλυτικά:

Eνοίκια
Στο τέλος Αυγούστου λήγει η υποχρεωτική μείωση κατά 40% των ενοικίων στους κλάδους εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, εξετάζονται τρόπο για επέκταση αλλά και για εθελοντική συμφωνία μεταξύ των μερών, ώστε να υπάρχει κίνητρο από την πλευρά των ιδιοκτητών να προχωρήσουν σε μείωση των ενοικίων.

Επιστρεπτέα προκαταβολή
Εντός του ερχόμενου μήνα θα λάβει χώρα ο τρίτος κύκλος, λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία του Αυγούστου για τον τζίρο των επιχειρήσεων ενώ θα καλύπτονται και επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο. Οι ενισχύσεις θα είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Αναδρομικά συνταξιούχων
Η καταβολή τους θα γίνει «το συντομότερο δυνατόν» σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Σταϊκούρα, με ασφαλείς πληροφορίες να μιλούν για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αναστολές Συμβάσεων Εργασίας
Οι αναστολές για υπαλλήλους των πληττόμενων επιχειρήσεων, καθώς και το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» θα συνεχιστούν και το 2021, ενώ θα επεκταθούν η χρονική χρήση του επιδόματος ανεργίας στους τωρινούς δικαιούχους.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article