23 C
Elefsina
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Καταδυτικό πάρκο σχεδιάζει ο Δήμος Μεγαρέων

Must read

Σήμερα, στην εποχή της μεταπαγκοσμοποίησης, κερδίζει έδαφος η οικονομία της δημιουργίας καθόσον το βάρος της συνολικότερης έλλειψης πόρων πρωτοστατεί στην προστασία του περιβάλλοντος, όχι με τον τρόπο, που η οικολογία το έπραττε και απαγόρευε την οικονομική λειτουργία, αλλά αντιθέτως υπηρετεί το δόγμα ότι το περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι διασώζονται μόνο μέσα από την οργανωμένη και με κανόνες ανθρώπινη δραστηριότητα.

Με αυτό ως δεδομένο, ο Δήμος Μεγαρέων έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του Ιαματικού και Καταδυτικού Τουρισμού με δύο δράσεις: Δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στην Πάχη και Ιαματικά λουτρά στο Βουρκάρι στην Αγία Τριάδα.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Η Διοίκηση του Δήμου μας έχει προγραμματίσει την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στην περιοχή μας κι έχει κάνει ότι πρέπει προκειμένου να γίνει αυτό όσο το δυνατόν συντομότερα. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάθεση της μελέτης χωροθέτησης του θαλάσσιου χώρου, που προσδιορίζεται ανάμεσα στο μικρό και μεγάλο νησί στην Πάχη. Εξ άλλου φροντίζουμε παράλληλα για την ανάπτυξη Ιαματικού τουρισμού στο χώρο του Περιφερειακού Πάρκου της Αγίας Τριάδας, στο Βουρκάρι.
Προφανώς θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη για το Δήμο μας.»

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article