22.5 C
Elefsina
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

To αναλυτικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Must read

Λεπτομερώς στο άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέφερε ότι η έναρξη των σχολικών μονάδων έχει επίσημα οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα τρέχει η ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Στους μαθητές θα συσταθεί η χρήση μάσκας, χωρίς να είναι ακόμα βέβαιο για το ποιες ηλικιακές ομάδες θα κληθούν να τη φοράνε μέσα στην τάξη, ενώ όπως είναι λογικό, οι τάξεις θα απολυμαίνονται συνεχώς, θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές και φυσικά τα διαλείμματα θα είναι χωρισμένα σε δυο διαφορετικά μέρη για να μην υπάρχει συνωστισμός.

Η μεταφορά σχολείο θα συνεπάγεται με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο από τον ίδιο τον μαθητή όσο και από τον μεταφορέα του, είτε πρόκειται για οδηγό σχολικού λεωφορείου, είτε για κηδεμόνα. Θα υπάρξει επίσης σχετική μέριμνα για τις απουσίες όσων ενδεχομένως νοσούν, είτε οι ίδιοι είτε οι συγγενείς τους. Τέλος και παράλληλα, η τηλεκπαίδευση θα είναι και πάλι διαθέσιμη για όσους δεν μπορούν να παρεβρεθούν στην αίθουσα για λόγους υγείας.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article