23 C
Elefsina
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ευαγγελία Κουτσοδήμα: Mία δυναμική γυναίκα στη διοίκηση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας

Must read

Νέα, επικοινωνιακή, χαρισματική: Πολλά ακόμα θα μπορούσαν να γραφούν σχετικά με τα προτερήματα της Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας – Ερυθρών – Οινόης, μα θεωρούμε σαφώς προτιμότερο το να εστιάσουμε στα αυτοδιοικητικά της πεπραγμένα σε μία εποχή μεταβατική και συνάμα δύσκολη για όλους.

Τη γνωρίσαμε όταν υπό τις οδηγίες της διοργανώθηκε με επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Μάνδρας, γεγονός που ήταν ένα πρώτο και συνάμα σαφές δείγμα αλλαγής στον πολύπαθο χώρο του πολιτισμού. Η συνέχεια ήταν βέβαια… ακόμα πιο large, μιας και βοήθησε σημαντικά ώστε περισσότεροι από 40 ενεργοί πολίτες να συστήσουν την Κινηματογραφική Λέσχη CINEfilia. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως και εκεί, ηγείται άλλη μια χαρισματική γυναίκα στα αυτοδιοικητικά: H Ευθαλεία Βάσση. Το αποτέλεσμα της σύστασης αυτού του σωματείου ήταν η επαναλειτουργία του θερινού κινηματογράφου Άστρον και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Όμως ζωή δεν είναι μόνο ο πολιτισμός, και ο Covid-19 μας το έδειξε με τρόπο εμφατικό. Παρόλα αυτά, η νεαρή Αντιδήμαρχος, έχοντας έγκαιρη πληροφόρηση και συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια όργανα, φρόντισε για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων. Και δεν αρκεί αυτό, μα φρόντισε με τις συνεχείς πληροφορίες που μετέδιδε να κρατήσει τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους ασφαλείς. Παράλληλα, δημιούργησε χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου, ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, για την ηλεκτρονική εγγραφή των μαθητών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης αλλά και στις βαθμίδες Προσχολικής Εκπαίδευσης, με σκοπό την αποφυγή επιπλέον συγχρωτισμού. Όσο για τα υλικά προστασίας όπως αντισηπτικά και μάσκες, οι γονείς γινόντουσαν καθημερινά μάρτυρες αυτής της σπουδαίας παρέμβασης.

Επιστρέφοντας στα πολιτιστικά, η Ευαγγελία Κουτσοδήμα «φταίει» σε μεγάλο βαθμό για τα υπέροχα που βιώνουμε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελευθερών 2020: Εκεί που για πρώτη φορά ο Δήμος Μάνδρας διοργανώνει ένα φεστιβάλ που η διάρκειά του ξεπερνά τις 40 μέρες. 40 μέρες γεμάτες σινεμά, θέατρο, μουσική και λοιπές καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Και η γιορτή συνεχίζεται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου… Και φυσικά όλα αυτά, με την απαραίτητη τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας.

Κλείνοντας, τα πραγματικά συγχαρητήρια αξίζουν στον Δήμαρχο Χρήστο Στάθη, ο οποίος πέρα από την εμπιστοσύνη που εμπνέει, δίνει βήμα σε νέους ανθρώπους και ειδικότερα, γυναίκες. Άλλωστε και το πόστο της Αντιδημαρχίας Οικονομικών, καταλαμβάνεται από γυναίκα.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article