23 C
Elefsina
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Με πανηγυρική προσέλευση η εναρκτήρια προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Μάνδρας – Ειδυλλίας CINEfilia

Must read

Μπορεί η εκδήλωση των εγκαινίων της Κινηματογραφικής Λέσχης Μάνδρας να αναβλήθηκε λόγω της άδοξης απώλειας του δημοτικού συμβούλου Κώστα Κανάκη, όμως όπως ανακοινώθηκε εγκαίρως, στο πρόγραμμα προβολών δε σημειώθηκε καμία αλλαγή. Και όχι μόνο αυτό, μα η σημερινή, νυχτερινή προβολή της «Ευτυχίας» συνοδεύτηκε από τεράστια επιτυχία. Oι δημότες της περιοχής με την πανηγυρική τους προσέλευση (τηρώντας φυσικά όλες τις αποστάσεις ασφαλείας) απέδειξαν πως τιμούν τις αξιόλογες προσπάθειες.

H συγκεκριμένη πρεμιέρα όμως φώτισε και άλλη μία πτυχή: O Θερινός Κινηματογράφος Μάνδρας «Άστρον», όπου και γίνονται οι προβολές, είναι από τους παλαιότερους της Αττικής, με ιστορία μεγαλύτερη του μισού αιώνα. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια υπολειτουργούσε και μάλιστα το καλοκαίρι οι προβολές ήταν ελάχιστες και ολιγοήμερες. Έχοντας λοιπόν κατά νου αυτή η εικόνα να σβηστεί, ο Δήμος Μάνδρας εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό του σινεμά, ενώ προμηθεύτηκε και νέα καθίσματα.

Στη συνέχεια, ήρθε η Λέσχη CINEfilia, που απαρτίζεται από περισσότερους από σαράντα φίλους του κινηματογράφου. Οι ιθύνοντες μάλιστα, υπό τη συνεχή καθοδήγηση της προέδρου Θάλειας Βάσση, ανέλαβαν άμεσα τη λειτουργία και «στολίζουν» τον κινηματογράφο με ταινίες πρώτης προβολής.

Από τους θεατές δε θα μπορούσε φυσικά να λείψει ο Δήμαρχος, Χρήστος Στάθης, ο οποίος μας δήλωσε πως θεωρεί υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής το να προσφέρει στους πολίτες όλα όσα μπορεί για να βελτιώσει το επίπεδο της ζωής τους: «Ας βάλουμε φως στις ζωές μας», τόνισε, αναφέροντας με εμφατικό τρόπο πως η ζωή και η καθημερινότητα στην πόλη απαιτεί χρώμα σε όλες τις εκφάνσεις της!

Παρόντες όμως ήταν και οι περισσότεροι φορείς πολιτισμού του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας: Μεταξύ αυτών, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ευαγγελία Κουτσοδήμα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας, Παναγιώτης Κολοβέντζος, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας, Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article