22.7 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Άγρια πουλιά σε άθλιες συνθήκες: χτύπημα της ΕΛΑΣ στο παρεμπόριό τους

Must read

Τις οικτρές συνθήκες διαβίωσης για δεκάδες άγρια πουλιά που ένας έμπορος παράνομα κρατούσε αιχμάλωτα καταγγέλλει ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Τα πτηνά κατασχέθηκαν συγκεκριμένα στις 6 Νοεμβρίου από σπίτι στην Ελευσίνα. Ομάδα ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας σε έλεγχο που έκανε σε διερχόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Ασπροπύργου εντόπισε σε ένα αυτοκίνητο μάρκας  SUZUKI πολλά άγρια πουλιά.

Αμέσως, οι άντρες της ΔΙΑΣ ειδοποίησαν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Δ’ΚΟΣΕ και την δασική υπηρεσία και στο σημείο άμεσα έφτασε ομάδα πέντε Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και δασικοί υπάλληλοι από το Δασονομείο Αιγάλεω και το Δασονομείο Ελευσίνας.

Μες στο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε επέβαιναν δύο άτομα γνωστά στις αρχές, καθώς είχαν καταδικαστεί για παράνομη σύλληψη και εμπορία άγριων πτηνών πριν δύο χρόνια.

Παρουσία εισαγγελέα, εν συνεχεία, έγινε έφοδος στα σπίτια των δυο αυτών ατόμων και εκεί βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες:

  • Περισσότερα από 500 άγρια πτηνά μερικά από τα οποία είναι εξαιρετικής σπανιότητας
  • Περισσότερα από τριάντα δίχτυα τύπου ΑΡΑΧΝΗ
  • Ξώβεργες
  • Ηχομιμητικές συσκευές
  • Κυνηγετικά όπλα, τα οποία ήταν παραποιημένα
  • Παγίδες για σύλληψη άγριων πτηνών

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στο κρατητήριο και θα περάσουν αυτόφωρο, ενώ

κατασχέθηκαν όλα τα μέσα σύλληψης άγριων πτηνών, τα όπλα, οι ηχομιμητικές συσκευές. Όσο για τα άγρια πτηνά θα μεταφερθούν στην ΑΝΙΜΑ για τις πρώτες βοήθειες και μετά θα απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο λόγος της εκμετάλλευσής τους είναι η πώλησή τους για το κρέας ή τη μελωδική τους φωνή, ακόμα και η εξωτική τους εμφάνιση.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article