23 C
Elefsina
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ανακατασκευή και αναβάθμιση των παιδικών χαρών των Νηπιαγωγείων από τον Δήμο Φυλής

Must read

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που αφορά την ανακατασκευή και αναβάθμιση των παιδικών χαρών των Νηπιαγωγείων, υλοποιείται από τον Δήμο Φυλής. Στόχος είναι να διαμορφωθούν σε χώρους ασφαλείς, σύγχρονους και ελκυστικούς, τους οποίους θα απολαμβάνουν, με όλες τους τις αισθήσεις, οι μικροί μπόμπιρες.

Το έργο υλοποιείται με γνώμονα τη βελτίωση λειτουργικότητας των προαύλιων χώρων, ώστε αφενός να καλύπτουν τις ανάγκες και προτιμήσεις των μαθητών αυτής της ηλικίας στο αθλητικό τους πρόγραμμα και αφετέρου την ψυχαγωγία τους στο σχολικό περιβάλλον, με βασική προϋπόθεση την ασφάλεια. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των παλαιών υλικών, με ειδικά δάπεδα ασφαλείας από συνθετικό χλοοτάπητα, την επιδιόρθωση ή προσθήκη νέων ασφαλών πολυοργάνων, την τοποθέτηση καθισμάτων και κάδων απορριμμάτων.

Στην περιοχή του Ζεφυρίου αποδόθηκαν ήδη προς χρήση οι ανακαινισμένες παιδικές χαρές σε τρία Νηπιαγωγεία (1ο, 2ο και 4ο), στα Άνω Λιόσια σε δύο Νηπιαγωγεία (2ο στην περιοχή του Αγ. Νικολάου και 3ο στην Δροσούπολη) ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανακατασκευή της παιδικής χαράς του προαυλίου στο Νηπιαγωγείο Φυλής και στο 9ο Νηπιαγωγείο άνω Λιοσίων.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, χαρακτήρισε το έργο ως υψηλής προτεραιότητας για τη δημοτική αρχή, τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών υποδομών. “Στα Νηπιαγωγεία μας, τους τόπους κοινωνικοποίησης των μικρών μας, διαμορφώνουμε σύγχρονες παιδικές χαρές για ασφαλές παιχνίδι και άθληση, τους οποίους θα απολαμβάνουν τις ώρες του διαλείμματος αλλά και των αθλοπαιδιών τους. Μετατρέπουμε το προαύλιο κάθε Νηπιαγωγείου σε μια “παιχνιδούπολη” γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το σχολείο και να το συνδυάσουν με ευχάριστα συναισθήματα στα πρώτα τους εκπαιδευτικά βήματα” τόνισε.

Σημειώνεται, ότι η σχετική μελέτη ανακαίνισης των αίθριων χώρων των Νηπιαγωγείων συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, τα συνεργεία της οποίας διεκπεραιώνουν αποτελεσματικά έναν μεγάλο όγκο δουλειάς, που θα εκτελεστεί σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, σε δύσκολες περιόδους, για να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των νηπίων μας, γνωρίζοντας πως τα οφέλη αυτού του έργου δεν περιορίζονται στη δημιουργία ενός ευχάριστου, λειτουργικού και καλαίσθητου περιβάλλοντος», τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, ότι το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Φυλής.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article