24.1 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

“Let’s Go To Mars”: Η ΝΑSA ζητά… διαστημανθρώπους

Must read

«Οι άνθρωποι είναι παλιοί γνώριμοι του διαστήματος. Αλλά πότε θα μπορέσουν να πάνε στον Άρη;». Αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι επιστήμονες της NASA, η οποία αναζητά εθελοντές να πάνε για πρώτη φορά στον κόκκινο πλανήτη.

Το ταξίδι αυτό δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, παρόλα αυτά η NASA είναι σε αναζήτηση ενδιαφερόμενων για να μπορέσει να κάνει μία ρεαλιστική εξομοίωση. Το αντικείμενο προς μελέτη είναι κυρίως το πως οι άνθρωποι θα ανταπεξέλθουν σε ένα μικρό σκάφος για το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει το ταξίδι τους.

Όσοι καταφέρουν να πετύχουν στη διαδικασία επιλογής θα πρέπει να μείνουν για οκτώ μήνες σε ένα σκάφος με πολύ περιορισμένο χώρο. Το πείραμα θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να περάσουν μια φυσική και ψυχολογική αξιολόγηση για να κριθούν κατάλληλοι να ανταπεξέλθουν. Θα πρέπει επίσης να είναι Αμερικανοί πολίτες μεταξύ 30 και 55 ετών, να μιλούν άπταιστα Αγγλικά και Ρωσικά και να έχουν ορισμένες τεχνικές δεξιότητες. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article