24.1 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Έντονες αντιδράσεις καθηγητών και γονέων για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες

Must read

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η απευθείας μετάδοση μαθημάτων από τις σχολικές τάξεις για τους μαθητές που θα λείπουν δικαιολογημένα από τα σχολεία. Το σενάριο αυτό φοβίζει τόσο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους γονείς των μαθητών.

Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι η εν λόγω τροπολογία, η οποία πέρασε με το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, δεν πήρε ποτέ την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Παρά τις δηλώσεις της Υπουργύ Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, δεν έχει παρουσιαστεί σχετικό επίσημο έγγραφο που να δείχνει ότι έχει γίνει διαβούλευση με την Αρχή για το θέμα.

«Η διδακτική πράξη δεν είναι μια στατική διαδικασία κατά την οποία ο διδάσκων, ακίνητος σε ένα σημείο, μονολογεί και καταγράφεται από μία κάμερα κινητού τηλεφώνου. Είναι μια ζωντανή διαδικασία αλληλεπίδρασης με τους μαθητές, ένα διαρκές διδακτικό μαθησιακό γίγνεσθαι, μία συμμετοχική και συλλογική πορεία προς τη μάθηση», αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της και προσπάθειά της να καθησυχάσει τους εκπαιδευτικούς. Αντίστοιχες ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και η αντίστοιχη παράταξη της Πρωτοβάθμιας, ενώ την αντίθεσή της εκφράζει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article