27 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Παραχωρεί οικόπεδα προς ανάπτυξη της πόλης ο Δήμαρχος Φυλής

Must read

Οικόπεδα και εκτάσεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου Φυλής ετοιμάζεται να παραχωρήσει δωρεάν σε επιχειρήσεις ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης.

Σκοπός του δημάρχου Φυλής είναι μέσα από τις δωρεάν παραχωρήσεις των οικοπέδων -η έκταση των οποίων κυμαίνεται από τρία στρέμματα ως και 500- είναι να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν μεταξύ άλλων και σε νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Παππούς θα προχωρήσει στην υλοποίηση της δωρεάν παραχώρησης οικοπέδων σε μεγάλες επιχειρήσεις αξιοποιώντας το νέο θεσμικό πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου μέσα από το οποίο επιτρέπεται στους δήμους να λειτουργούν όμως το Δημόσιο παραχωρώντας δωρεάν εκτάσεις προς αξιοποίηση μέχρι και για 99 χρόνια.

Οι συνθήκες στο Δήμο Φυλής είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για ένα τέτοιο εγχείρημα, καθώς μέσα στον προσεχή μήνα ξεκινά η δημοπράτηση των έργων για την μετατροπή της παλιάς χωματερής των Άνω Λιοσίων 2.000 στρεμμάτων σε ενεργειακό πάρκο. Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από τις 31 Μαΐου 2019 και το κόστος του ξεπερνά τα 26 εκ. ευρώ ώστε η εικόνα της παλιάς χωματερής να υπάρχει μόνο σε φωτογραφίες. Από το πάρκο παραγωγής φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας θα παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα που θα καλύψει τις ανάγκες 5.000 οικογενειών του δήμου το οποίο θα το παίρνουν δωρεάν.

Βάσει αυτού, η δημοτική αρχή Φυλής ετοιμάζει μέσα από δημόσια πρόσκληση να καλέσει μεγάλες επιχειρήσεις στην πόλη προσφέροντας τους δωρεάν οικόπεδα, εντός σχεδίου πόλεως μέσα στα οποία θα μπορούν να δημιουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Βέβαια, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στόχος του δήμου είναι να προσελκύσει επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, την ψυχαγωγία και την αθλητισμό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα αρνηθεί τη δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου. Ωστόσο προτεραιότητα θα δοθεί σε ξενοδοχεία, ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις ακόμη σε χρήσεις που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Όπως έχει διαρρεύσει, ήδη επιχειρηματίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο σε οικόπεδα που βρίσκονται πλησίον της Αττικής Οδού καθώς και για την κατασκευή ξενοδοχείου και αγωνιστικής πίστας υψηλών προδιαγραφών για αυτοκίνητα και δίκυκλα υψηλού κυβισμού που δεν υπάρχει και λείπει από την Αττική.

Μέχρι στιγμής, πέραν των διαθέσιμων εκτάσεων, έχουν παραχωρηθεί δύο στρατόπεδα εντός Δήμου Φυλής, ενώ οι εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ έκτασης 500 στρεμμάτων, θα είναι επίσης σύντομα διαθέσιμες.

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article