Ενεργειακή Αναβάθμιση για τον Δήμο Φυλής

0
568

Ο Δήμος Φυλής και η Τεχνική Υπηρεσία έχουν ήδη προχωρήσει στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο στην συνοικία του Αγίου Νικολάου, ενώ στο κέντρο της πόλης τοποθετήθηκαν φωτοβολταϊκά πάνελ στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων και στο κτίριο που στεγάζονται η Τεχνική Υπηρεσία, η Πολεοδομία και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου (κτίριο πρώην Εφορίας).

«Προχωράμε σταθερά και με προσήλωση την ενεργειακή αναβάθμιση μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η αυτοτέλεια του Δήμου μας σε ηλεκτρική ενέργεια», τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, εμφανώς ικανοποιημένος για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου που υλοποιείται.

Ο δήμαρχος εξηγεί, επίσης, ότι το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν εκ μέρους του δήμου, ήδη καλύπτει για δεύτερη χρονιά φέτος τις ανάγκες του σε θέρμανση με φυσικό αέριο. «Τώρα με τα φωτοβολταϊκά που τοποθετήσαμε, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη πράσινη εγκατάσταση του Δήμου μας και αυτό είναι μόνο η αρχή. Μέσα στο μήνα δημοπρατούμε και κάνουμε πράξη το μεγαλύτερο όραμά μας και το πιο φιλόδοξο σχέδιό μας που είναι η δημιουργία Ενεργειακού Πάρκου στο χώρο του πρώην ΧΥΤΑ», συνεχίζει ο Χρήστος Παππούς.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας σημειώνει: «Η ενέργεια που θα παράγεται θα συμψηφίζεται με αυτήν που καταναλώνουν τα δημοτικά κτίρια. Από το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σύστημα αναμένεται να παράγονται στα Άνω Λιόσια 15.400 κιλοβατώρες, οι οποίες σύμφωνα με τη σχετική μελέτη θα εξασφαλίσουν στο Δήμο για την επόμενη 20ετία, σημαντική