27 C
Elefsina
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Το μήνυμα του Δημάρχου Μάνδρας για την 25η Μαρτίου

Must read

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημάρχου Χρήστου Ε. Στάθη:

«Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου,

Η εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, 199 χρόνια μετά την έναρξη της επανάστασης για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, έρχεται να σφυρηλατήσει, ενδεχομένως περισσότερο από ποτέ, την εθνική μας ευθύνη.

Η χώρα μας, η κοινωνία μας, δοκιμάζεται από «έναν αόρατο, όχι όμως ανίκητο εχθρό», τον οποίο όλοι μας καλούμαστε να αναχαιτίσουμε. Καλούμαστε να το κάνουμε προστατεύοντας ο ένας τον άλλο, προστατεύοντας τις οικογένειες μας, την πατρίδα μας, όπως έκαναν το 1821 οι ήρωες της Ελλάδας που σήμερα τιμούμε.

Εμείς όμως δε χρειάζεται να χύσουμε το αίμα μας, αλλά να το εμποδίσουμε να χυθεί, μη επιτρέποντας στο νέο κορωνοϊό να εξαπλωθεί περισσότερο ανάμεσα μας. Μπορεί να καθίσταται επιτακτική η μη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και των παρελάσεων,  όμως η μνήμη στέκει μέσα μας πάντα αγέρωχη. Άλλωστε η αγάπη του Έλληνα για την πατρίδα διαχρονικά συγκλόνιζε! Αυτή την αγάπη ας μοιραστούμε όλοι σήμερα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες για να διώξουμε από τις ζωές μας τον covid-19 που απρόσκλητα και βίαια προσπαθεί να τρυπώσει.

Όπως γνωρίζετε με τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μεθοδικά τις ενέργειες προστασίας του Δήμου μας. Ακολουθώντας τα περιοριστικά μέτρα του κράτους, μένουμε στο σπίτι μας, ελαχιστοποιούμε τις μετακινήσεις μας και μένουμε ενωμένοι για να υπερασπιστούμε την Ελλάδα μας.

Καλή δύναμη σε όλους,  Ζήτω η 25η Μαρτίου»!

Από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2020, από τα μεγάφωνα του Δήμου ακούγονται οι μελωδίες των Ελλήνων μουσουργών Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Χατζηδάκι, Σταμάτη Σπανουδάκη, ταξιδεύοντας τους πολίτες σε διαχρονικές μουσικές διαδρομές που διαφήμισαν την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο με στόχο την αποσυμφόρηση από την πίεση όσων ζούμε.

Χρήστος Στάθης
Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

 

- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -

Latest article